RUGZAK

CABARETSHOW ‘Rugzak’

Robert Derksen was als side-kick bij diverse radioprogramma’s te horen, als acteur meerdere keren te zien op tv, maar is vooral te ervaren als cabaretier. Robert is ontwapenend en voelt zich duidelijk thuis op het podium. Deze verhalende cabaretier is zeer persoonlijk en brengt een bijzonder verhaal dat hij afwisselt met prachtige en ontroerende gedichten.

In ‘Rugzak’ komt apostel Petrus terug om te helpen. Hij begrijpt na 2000 jaar eindelijk de ware boodschap van Yeshua. Petrus is een late leerling. Hij confronteert, danst, imiteert en laat je heel hard lachen… en hij komt iets rechtzetten. En hoe! Van alle huidige problemen belicht hij zelfs de ene onderliggende oorzaak, die ontstaan is in zijn tijd. Het gevolg daarvan is dat veel mensen hun mening en keuzes laten afhangen van anderen. Robert is hierin hét voorbeeld van hoe het niet moet. Om zijn ouders tevreden te stellen, kiest hij voor een veilige baan in het onderwijs, maar dat loopt helemaal uit de hand en bereikt zijn dieptepunt. Hij heeft zelfs een relatie met een vrouw waarvan hij zeker weet dat zijn ouders haar erg leuk vinden. Nou hij nog. Zijn rugzak zit vol met meningen die niet van hem zijn. Daarom zit hij bij een therapeut, om van zijn rugzak af te komen.

Deze bevlogen cabaretier wordt geprezen om zijn eigenheid en pure, unieke stijl op het podium. Zijn nieuwste cabaretshow ‘Rugzak’ is een mix van cabaret, theater en kleinkunst en net als zijn vorige voorstellingen een boeiende combinatie van veel humor en diepgang.

Kijkwijzer: Deze voorstelling is zeer geschikt voor mensen die meer willen dan heel hard lachen.

Robert Derksen - Cabaretier - Rugzak - 04

foto: Carlotte Cruissen

Robert is cabaretier sinds 2001

Robert Derksen speelde door heel Nederland en België met zijn verhalende, persoonlijke en humorvolle cabaretshows. Deze bevlogen, innemende cabaretier voelt zich duidelijk thuis op het podium en is een ster in het vertellen van een rond verhaal met een rode draad.

Eerdere voorstellingen:

 • Op Zoek Naar Robert (2015/2016)
 • Het Zwarte Schaap (2010/2011)
 • Glashelder (2009/2010)
 • Weltrusten Nederland (2008/2009)
 • Vanaf de andere kant (2007/2008)

Robert speelde onder andere in:

 • De Leidse Schouwburg in Leiden,
 • het Oude Luxor theater in Rotterdam,
 • Lux in Nijmegen,
 • Concordia te Enschede,
 • het Werftheater in Utrecht,
 • theater PePijn in Den Haag,
 • La bonbonniere in Maastricht,
 • de Groningse Schouwburg in Groningen… en in vele andere theaters.

  Hij stond tevens op diverse (cabaret)festivals, comedy-avonden en middelbare scholen en hij gaf diverse huiskamervoorstellingen.

Winnaar, presentator, congresspreker

Robert Derksen won in het begin van zijn cabaretcarrière onder andere de Nijmeegse Nacht van het open podium, het Dub-Dichtersfestival en daarna Cabaret in ’t Kapelletje. Ook deed hij mee aan het Griffioen Cabaret Festival, Groninger Studenten Cabaret Festival, Cabaretfestival Cameretten en het Leids Cabaret Festival. Hij presenteerde finales van festivals, het 5 mei bevrijdingsfestival in Nijmegen en schreef columns voor diverse radiostations en Cabaretmagazine. Op diverse symposia en congressen werd hij ingehuurd als cabaretier om met veel humor en een originele blik het betreffende thema te behandelen.