RUGZAK

CABARETSHOW ‘Rugzak’

“Een ‘Must See’! Zondag ben ik bij de cabaret-show RUGZAK geweest, cabaret zoals cabaret bedoeld is. Wat een fantastische show met diepgang en humor, mijn hart werd geraakt, mijn innerlijke wereld getoetst aan de werkelijkheid, gedichten werden voorgedragen die regelrecht door mijn ziel gingen en mijn lachspieren getraind. Zo knap om de essentie van LIEFDE met humor te verwoorden, uit te beelden, te bezingen, over te dragen en tot in iedere cel te laten voelen. Ik heb genoten en gun dit iedereen!”
Liesbeth

Spirituele cabaretshow

“Prachtige show; mijn complimenten; dank je! Heel knap en goed. En persoonlijk. Ik ben naar de show gegaan vanwege de prachtige recensie ‘mijn hart werd geraakt’ e.d. die ik op een fiche las. Mijn normen t.a.v. zowel humor als diepgang zijn vrij hoog: ik vind niet snel iets grappig en word niet snel geraakt. En ik moet zeggen: de gedichten raakten inderdaad mijn ziel. Zo erg, dat ik nog na wilde genieten voordat de show weer verder ging. Prachtig dus. Ook de humor en diepgang waren mooi en goed”. 
Corinne

Spirituele cabaretshowSpirituele cabaretshowSpiritueel cabaret

Informatie over cabaretshow ‘Rugzak’

Robert Derksen was als side-kick bij diverse radioprogramma’s te horen, als acteur meerdere keren te zien op tv, maar is vooral te ervaren als cabaretier. Robert is ontwapenend en voelt zich duidelijk thuis op het podium. Deze verhalende cabaretier is zeer persoonlijk en brengt een bijzonder verhaal dat hij afwisselt met prachtige en ontroerende gedichten.

In ‘Rugzak’ komt apostel Petrus terug om te helpen. Hij begrijpt na 2000 jaar eindelijk de ware boodschap van Yeshua. Petrus is een late leerling. Hij confronteert, danst, imiteert en laat je heel hard lachen… en hij komt iets rechtzetten. En hoe! Hij vertelt dat veel mensen hun mening en keuzes laten afhangen van anderen. Robert is hierin hét voorbeeld van hoe het niet moet. Om zijn ouders tevreden te stellen, kiest hij voor een veilige baan in het onderwijs, maar dat loopt helemaal uit de hand en bereikt zijn dieptepunt. Hij heeft zelfs een relatie met een vrouw waarvan hij zeker weet dat zijn ouders haar erg leuk vinden. Nou hij nog. Zijn rugzak zit vol met meningen die niet van hem zijn. Daarom zit hij bij een therapeut, om van zijn rugzak af te komen.

Deze bevlogen cabaretier wordt geprezen om zijn eigenheid en pure, unieke stijl op het podium. Zijn nieuwste cabaretshow ‘Rugzak’ is een mix van cabaret, theater en kleinkunst en net als zijn vorige voorstellingen een boeiende combinatie van veel humor en diepgang.

Kijkwijzer: Deze voorstelling is zeer geschikt voor mensen die meer willen dan heel hard lachen.

Spiritueel cabaret

Spiritualiteit en humorSpiritualiteit in cabaret

 

Robert is cabaretier sinds 2001

Robert Derksen speelde door heel Nederland en België met zijn verhalende, persoonlijke en humorvolle cabaretshows. Deze bevlogen, innemende cabaretier voelt zich duidelijk thuis op het podium en is een ster in het vertellen van een rond verhaal met een rode draad.

Eerdere voorstellingen:

 • Op Zoek Naar Robert (2015/2016)
 • Het Zwarte Schaap (2010/2011)
 • Glashelder (2009/2010)
 • Weltrusten Nederland (2008/2009)
 • Vanaf de andere kant (2007/2008)

Robert speelde onder andere in:

 • De Leidse Schouwburg in Leiden,
 • het Oude Luxor theater in Rotterdam,
 • Lux in Nijmegen,
 • Concordia te Enschede,
 • het Werftheater in Utrecht,
 • theater PePijn in Den Haag,
 • La bonbonniere in Maastricht,
 • de Groningse Schouwburg in Groningen… en in vele andere theaters.

  Hij stond tevens op diverse (cabaret)festivals, comedy-avonden en middelbare scholen en hij gaf diverse huiskamervoorstellingen.

Winnaar, presentator, congresspreker

Robert Derksen won in het begin van zijn cabaretcarrière onder andere de Nijmeegse Nacht van het open podium, het Dub-Dichtersfestival en daarna Cabaret in ’t Kapelletje. Ook deed hij mee aan het Griffioen Cabaret Festival, Groninger Studenten Cabaret Festival, Cabaretfestival Cameretten en het Leids Cabaret Festival. Hij presenteerde finales van festivals, het 5 mei bevrijdingsfestival in Nijmegen en schreef columns voor diverse radiostations en Cabaretmagazine. Op diverse symposia en congressen werd hij ingehuurd als cabaretier om met veel humor en een originele blik het betreffende thema te behandelen.

SEIZOEN 2019-2020 – Optredens van cabaretshow Rugzak :
Zondag 22 september – 15.00uur – Amsterdam – Sthira yoga

Dinsdag 8 oktober – 19.30uur – Oirschot – Bewustzijnscentrum Vanuit Hart en Ziel (Uitverkocht)
Woensdag 9 oktober – 19.30uur – Oirschot – Bewustzijnscentrum Vanuit Hart en Ziel (Uitverkocht)
Zondag 20 oktober – 15.00uur – Voorstonden – Aardewerkplaats 
Vrijdag 25 oktober – 20.00uur – Vorstenbosch – De Kloosterkapel
Zaterdag 26 oktober – 20.00 – Utrecht – Box & Joy (Uitverkocht)

Zaterdag 2 november – 19.30 – Breda – Zuiderlicht
Dinsdag 5 november – 20.00 – Venray – Schouwburg Venray
Woensdag 20 november – 20.00uur – Almere  – Spiritueel Centrum Almere

Zondag 1 maart – 10.30uur – Vierlingsbeek – Koningskerkje (korte versie)
Zondag 8 maart – 15.00uur – Amsterdam – Sthira yoga

Dinsdag 9 juni – 20.00uur Arnhem – Theater het hof
Woensdag 10 juni – 20.00uur Almere – Spiritueel Centrum Almere

Meer informatie over de optredens staat op de agenda.
Direct reserveren kan door de datum, locatie, je naam en het aantal kaarten in te vullen in het contactformulier bij contact of te mailen naar info@robertderksen.nl

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Anke van Raaij tijdens de voorstelling in ’t Helder op zondag 24 maart in Overloon.

Een reactie van een bezoekster:
“Afgelopen zondag ben ik naar je show ’Rugzak’ komen kijken mooie Robert. Ik heb genoten! Zo eerlijk, open, puur en mijn/onze neus op de feiten drukkend vertel jij je verhaal. Door de tijd heen. Door barrières heen. Een reis naar het hart. Exactly what I like.

Eindelijk een cabaret show over (in mijn optiek) het werkelijke leven zoals velen van ons het ervaren. Mét humor want dat maakt alles lichter. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om te gaan kijken. Dat gevoel had ik al tijdens de show. Een gevoel van: ‘Dít mag gedeeld worden. Dit mag gezien worden.’

Een twee uur durende (lach) therapie sessie waarin de bezoeker mag ontvangen. Inzichten mag krijgen of bevestiging. Maar dan leuk  😋 Het was een fantastische middag. Dankjewel Robert en Anke. Jullie sprankelen en brengen het beste in elkaar en ons allemaal naar boven.”
Sofie

Staande ovatie Robert Derksen Cabaret