Meditatie Gronden

Aanwezig zijn in je onderlichaam

Stevig gronden is de basis voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Aanwezig zijn in het moment brengt je ten alle tijden het meest, namelijk alles. Alles wat je werkelijk wenst is nu aanwezig. En jij? Ben jij nu aanwezig? Vanuit ontspanning, in het moment… op de plek waar je bent… met de mensen waar je mee bent. Liefde wacht in het nu op jou.

De meeste zorgen gaan over het verleden of over de toekomst.

Als je je gaat gronden ben je meer aanwezig in het moment. En daar zijn dus over het algemeen de problemen niet. Als ze daar wel zijn en je bent meer aanwezig bij jezelf dan is het gemakkelijker om er mee om te gaan en adequaat op te reageren.

Als je het geduld hebt en de tijd neemt om je aarden dan krijg je dat op de dag in veelvoud terug in effectiviteit. Je maakt namelijk minder fouten en je luistert beter. Het kwartiertje mediteren in de ochtend of middag levert je dus een grotere tijdsbeparing en als het goed is meer geluk en plezier.

Deze meditatie brengt meer energie in je onderlichaam waardoor de energie meer doorstroomt. De kans is groot dat je dan oa minder hoofdpijn hebt of krijgt. Er zijn vele manieren van gronden. Net heb ik nog met blote voeten in de natuur gewandeld wat heerlijk is op wat scherpe steentjes na.

En bij mediteren kan je ook op vele manieren jezelf gronden.
Hierbij dus een variant die zich focust op je onderlichaam: