Negen maanden

Negen maanden is een bijzondere periode.
Een periode waarin, vanuit liefde, nieuw leven ontstaat om geboren te mogen worden en zich aan de wereld te laten zien.

Ook voor ons waren de afgelopen negen maanden een bijzondere periode. “Niet schrikken pa en ma, er is geen kindje op komst. Anke heeft een gedichtenbundel gebaard.”
Het is de periode waarin wij elkaar ontmoetten op het Eigentijdse Jongeren Zomerfestival, toen onze tentjes naast elkaar kwamen te staan. Anke leerde direct van Robert hoe je een tent op drie verschillende manieren niet op kan zetten en daar vier uur over kan doen. Twee dagen en nachten waren we dat weekend buren. We bleven elkaar, tegen alle kansberekening in, ongelofelijk vaak tegenkomen op het festival. Zelfs bij de wc’s of s’ochtends, veel te vroeg, op weg naar de douches. Waarbij we ons chagrijnige gezicht al met elkaar hadden gedeeld (Anke iets meer chagrijnig dan Robert). Bij een workshop ontdekten we dat we beiden dromen over het schrijven en in de wereld zetten van een eigen boek.

“Voor de liefde geboren.”
Een paar weken later kreeg Robert tijdens een meditatie deze woorden te horen, direct wetende dat dit de titel is voor een gedichtenbundel over de Universele Liefde. Een bundel die hij samen met Anke mocht gaan schrijven. Na dit met haar gedeeld te hebben, ontstond er, als vanzelfsprekend, een wekelijkse samenwerking. Schrijven, praten, schrappen, lachen, huilen (Robert iets meer dan Anke), wandelen en weer schrijven. Zo groeiden de gedichtenbundel en onze bijzondere band. Want wanneer je schrijft over de Universele Liefde kan het niet anders dan dat er liefdevol contact ontstaat.

Na een paar maanden van samenwerking keek Anke, op een blaadje voor haar, naar de woorden ‘Voor de liefde geboren’.
“Dit is niet alleen de titel van onze gedichtenbundel Robert.”
“Wat is het dan nog meer?”
“Dat weet ik nog niet. Maar het is meer dan alleen de titel van onze gedichtenbundel.”

Naarmate onze gedichtenbundel groeide, ontstond het idee voor een poëtische theatervoorstelling (‘Bewegende woorden’). Niet veel later voelden we de wens om onze diensten samen naar buiten te brengen en zo onze liefde te bundelen in de vorm van boeken, begeleiding en optredens.

De naam Voor de liefde geboren verwijst voor ons allereerst naar de liefde die we allemaal zijn.
Ten tweede geloven wij dat er een geweldig mooie tijd voor ons ligt. Een tijd waarin we ons steeds meer herinneren dat we Goddelijk zijn en zelf scheppers zijn van onze realiteit. En waarin we ons steeds meer zullen beseffen dat we één zijn als mensheid, met de aarde en alles om ons heen. Onvermijdelijk volgt dan een prachtige periode van Liefde. Wij allen zijn vóór die periode geboren, oftewel Voor de liefde geboren.

Negen maanden zijn voorbij. Er is iets moois geboren. Wij noemen het Voor de liefde geboren. Het weegt niets en de lengte is onbegrensd. Kom op bezoek om onze grote trots Voor de liefde geboren te bewonderen. Teentjes tellen, daar doen we niet aan. Het is tijd om ons aan de wereld te laten zien:

Voor de liefde geboren

Gebundelde liefde in de vorm van boeken, begeleiding en optredens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *