Alles is niet alles

Of alles alles is hangt af van bewustzijn

Een tijdje terug stond ik samen met Kim, een vriendin, op een prachtige spirituele beurs. Die ochtend werd me weer duidelijk dat alles lang niet altijd alles is. Of alles alles is hangt namelijk af van de perceptie van wat alles is voor díe persoon. Volg je alles nog?

Ik maak s’ochtends bij haar thuis op de computer een A4-tje met mijn aanbod voor op de beurs. Kim heeft zojuist haar lezingen voor de komende periode op een rijtje gezet en gaat daarna naar boven om te printen. Een tijd later komt ze terug zonder blaadjes met de woorden dat de printer het niet doet. Eerder in de week deed hij het nog wel, maar nu blijkbaar niet, terwijl ze geen idee heeft hoe het kan. Er komen lege blaadjes uit. ‘Vind je het fijn als ik er naar kijk,’ vraag ik haar. ‘Ik heb alles al geprobeerd, maar voel je vrij,’ antwoord ze. Op dat moment laat ik het los. Ik kan altijd nog met een dikke stift op de beurs het aanbod opschrijven. Printen is makkelijker en heeft mijn voorkeur, maar nu dat niet lukt kan ik me zonder irritatie overgeven aan het moment. Bovendien voelt het ook wat gek als iemand alles geprobeerd heeft om dan zelf nog te kijken en ongetwijfeld hetzelfde uit te zoeken met hetzelfde resultaat. Tenslotte is het haar huis en haar printer. Tegelijkertijd blijf ik open staan voor alle mogelijkheden.

Even later voel ik de impuls om naar boven te gaan. Ik sta voor de printer en zet de laptop erop. Eerst de snoeren maar eens aansluiten. Want ik ben van plan om me open te stellen voor wonderen, gewoon omdat het leuk is, maar laat ik dan wel in ieder geval de kabels en stekkers op orde brengen. Eerst stem ik me af op de Goddelijke stroom. Ik verbind me met de vreugde en het gemak dat de blaadjes uitgeprint worden en voel hoe dat in mij al werkelijkheid is geworden. Dit is voor mij hoe manifesteren werkt. Dan ben ik aanwezig zodat ik mijn impulsen kan volgen.

Een ding is net een mens
Het doet me denken dat ik een keer bij een vriendin in de auto zat waarbij de navigatie het niet deed. Ze ging even tanken en ik vroeg of ik ondertussen mocht proberen haar navigatie te maken. Op dat moment doe ik een healing op het navigatieapparaat zoals ik het bij een cliënt ook zou doen. De betreffende vriendin stapt de auto in en haar navigatie doet het weer. Wij rijden even later gemakkelijk naar onze bestemming.

Bij de printer voel ik niet de impuls om het op die manier te doen. Ik kijk naar de instellingen en verander de kleur. Na een paar pogingen komen het aanbod en de agenda uit de printer rollen. Dat scheelt weer schrijven op de beurs zelf. Bovendien is het leuk om op deze manier afgestemd te zijn op wat er meer mogelijk is dan in eerste instantie lijkt.

Alles is slechts alles van wat voor de ander alles is
‘Ik heb alles al geprobeerd, ‘ gaf Kim eerder nog aan, maar dat wordt uiteraard vaak op een abstracte manier gebruikt. Hetgeen iemand bedoelt met alles kan slechts dat zijn van wat de ander als referentie heeft van alle mogelijkheden.

Datzelfde werd me eerder heel duidelijk bij een therapeut. Met een collega had ik een uitwisseling waarbij hij op dat moment ging kijken in welke mate mijn energiesysteem in balans was. Hij constateerde dat al mijn chakra’s in balans waren. Dat voelde voor mij niet zo. Wij kregen een ander antwoord op dezelfde vraag. Hij vroeg: ‘Zijn alles chakra’s van Robert in balans?’ Daarop kreeg hij een duidelijke ja als antwoord. Mijn vraag was ogenschijnlijk hetzelfde: ‘Zijn al mijn chakra’s in balans?’ Mijn antwoord was een duidelijke nee. Hij had op dat moment echter in zijn bewustzijn de 7 hoofdchakra’s, terwijl ik me afstemde op de 13 hoofdchakra’s. Mijn 12de of 13de chakra voelde op dat moment niet helemaal in balans. Zo krijg je op dezelfde vraag een ander antwoord afhankelijk van wat voor jouw referentie is. Vervolgens stemde hij zich af op de 13 chakra’s en stelde hij dezelfde vraag. Het antwoord was een duidelijke nee. Binnen één minuut had hij een verschillende antwoord gekregen op dezelfde vraag, afhankelijk van het referentiepunt in hem zelf.

Wil jij als therapeut de effecten van je sessies verdiepen? Breidt dan jouw alles uit! Wil jij als cliënt je meer uit je sessies halen?
Ga dan naar iemand waarbij alles meer is dan een beetje van alles! De healingmethode kan hetzelfde zijn, maar toch kan je er dan meer uithalen bij iemand die meer bewustzijn omvat aangaande jouw thema’s. Als therapeut biedt je een ruimte aan voor de cliënt waar in feite de heling zelf plaatsvindt door de cliënt zelf. Hoe meer ruimte jij aan kan bieden, hoe meer er uit te halen valt. Met die insteek en openheid gingen Kim en ik naar de beurs. Het was geweldig om mooie mensen te ontmoeten en die ruimte te zijn voor anderen. Dit is niet alles wat ik hierover wil zeggen, maar voor nu wel. Dus dat was alles.