Bewust manifesteren en geduld

Manifesteren en een vreugdehuppeltje

Ik sta in een telefoonwinkel om een nieuwe telefoon uit te kiezen. De telefoon zelf is snel uitgekozen qua prijs en model. Dan nog het beschermhoesje. De blauwe vind ik leuk. De andere opties zijn zwarte of bruin. Die vind ik wat saai en ik kies voor kleur. De verkoopster geeft aan dat het een kleur is die heel veel gekocht wordt… door vrouwen. ‘Ja, die wil ik alsjeblieft.’

Visualiseren en voelen
Mijn oog valt op een actie die de winkel heeft. Als je een nieuw abonnement afsluit krijg je twee bonnen voor de sauna. Een nieuw abonnement hoef ik niet, maar wellicht is een nieuwe telefoon ook een goeie aanleiding om voor de actie in aanmerking te komen. Op dat moment stel ik me voor dat ik blij naar buiten loop. Dat is de manier hoe ik op bewust niveau creëer. Ik stel me zo levendig mogelijk voor hoe ik me straks voel. Dat ik buiten de winkel op het plein wandel en een vreugdehuppeltje maak. Een vreugdehuppeltje is qua woord een samenvoeging tussen een vreugdedansje en huppelen. Allebei woorden waar ik blij van word. Dat zijn dus goede ingrediënten voor een succesvolle manifestatie. Ik ben met mijn ouders waarvan ik de telefoon als verjaardagscadeau krijg. En ik zie al voor me dat ik straks tegen ze zeg: ‘Eén moment hoor, even een vreugdehuppeltje maken.’ Dat voel ik zo levendig mogelijk waardoor ik daar sta te stralen in de winkel. De verkoopster kijkt me aan en zegt: ‘Je vindt blauw echt een mooie kleur hè!’ Ze doet de telefoon in het blauwe beschermhoesje.

Volg je impulsen
Ik volg mijn impulsen en voel dat het prima is om subtiel te informeren naar de actie van de gratis saunabonnen. De verkoopster zegt: ‘Die actie geldt alleen voor abonnementen en de bonnen zijn trouwens ook op.’ ‘Oh jammer,’ denk ik. Ik had in mijn manifestatie mezelf misschien moeten voorstellen in de sauna. Deze creatie had ik wat meer kunnen specificeren en krijg het er warm van. Ik noteer het mentaal als leerpunt. Vervolgens laat ik het verder los en na het afrekenen loop ik samen met mijn ouders naar buiten. Daar volgt geen vreugdehuppeltje. Uiteraard ben ik gewoon blij met de telefoon, maar niet extra blij zoals ik me had voorgesteld bij de korte manifestatie binnen bij de toonbank. Bij manifesteren stem ik me razendsnel bewust af op de hoogste liefde en licht en dat het in het hoogste goed is voor mij als ziel en voor allen. Blijkbaar is het dan goed voor allen dat ik binnenkort niet naakt in de sauna rondloop. Ik kan me er iets bij voorstellen.

De vorm van ontvangen loslaten
Op het plein realiseer ik me dat ik het wachtwoord vergeten ben dat de verkoopster had opgeschreven. ‘Eén momentje,’ zeg ik tegen mijn ouders. En ik draai me om en sprint weer naar binnen. De verkoopster kijkt me verbaasd aan als ik weer voor haar neus sta. ‘Mis je me nu al, wil je nóg een telefoon of heb je spijt van je blauwe hoesje?’ zegt ze met een glimlach. ‘Nee, ik ben het briefje vergeten waar je het wachtwoord hebt opgeschreven voor die I Cloud of zoiets.’ Ik geniet van het korte en luchtige contact dat we hebben. In al die high tech nieuwe snufjes als het om telefoons, apps of computers gaat, ben ik niet zo thuis. Het wachtwoord van mijn hart dat weet ik en dat is voldoende. En waar ik dus ook veel om geef zijn die leuke, spontane en vooral echte contactmomenten met mensen, zoals met de verkoopster. Dat maakt me oprecht blij, merk ik. Eenmaal weer buiten realiseer me ik me dat ik me precies zo voel zoals ik me zojuist binnen voorstelde bij het manifesteren. ‘Wat lach je Robert,’ vraagt mijn vader. ‘Oh niks,’ reageer ik ontwijkend. Terwijl ik me bedenk dat een manifestatie soms anders komt dan ik kan bedenken. Het is ook aan mij om de vorm waarin het komt los te laten.

Ruim een half jaar later…
Ruim een half jaar later krijg ik een smsje van de telefoonwinkel dat ik mijn abonnement kan verlengen. Het smsje verbaasd me aangezien ik een abonnement heb dat maandelijks opzegbaar is. Met het abonnement ben ik zeer tevreden, maar ik besluit toch even langs te gaan. Mijn telefoon gaat niet over als ik gebeld wordt, dus dan kan ik dat meteen even vragen. Ik kom binnen en dezelfde verkoopster staat achter de balie. Ik vertel voor welke twee vragen ik kom en leg mijn telefoon op de toonbank. ‘Mooi hoesje,’ zegt ze met een glimlach. ‘Wat aardig dat je de telefoon van je vriendin mag gebruiken.’ Voor ik wil reageren zegt ze: ‘Geintje, ik heb je een half jaar geleden ook geholpen.’ Ze weet het nog en zet vervolgens één knopje aan de zijkant om waardoor ik weer geluid hoor als ik gebeld word. Daarna kijkt ze naar mijn huidige abonnement en het blijkt dat ik voor hetzelfde bedrag meer mb erbij kan krijgen. Dat wil ik uiteraard wel en we sluiten een nieuw contract af. Mijn oog valt op een bord achter haar. ‘Hé, ze hebben weer een sauna-actie,’ bedenk ik me. Op dat moment vraagt de verkoopster: ‘Ga je wel eens naar de sauna?’ Ik antwoord: ‘Ja, binnenkort schat ik in.’ De verkoopster vertelt over de actie en geeft me twee gratis saunakaarten bij het vernieuwde abonnement. Na een paar minuten sta ik weer buiten. Ik loop over het plein met twee gratis saunabonnen in mijn tas en maak een vreugdehuppeltje. Uiteraard denk ik aan mijn manifestatie van de vorige keer.

Onthechten van resultaat
Wat is het toch heerlijk om een manifestatie compleet te vergeten. Dat is in mijn ogen een belangrijk onderdeel van de kunst van manifesteren. Dat gaat over onthechting van het resultaat en van de vorm waarin het naar je toekomt. Zo heb ik een keer een grote rozekwarts gemanifesteerd. Een paar weken later kwam in een sessie Jezus naar voren om hele grote energetische rozekwarts aan me te geven, die ik in mijn hart mocht plaatsen. En altijd vraag ik bij een manifestatie dat die mooier, leuker, fijner en beter naar me toe mag komen dan ik me ooit had kunnen voorstellen én in eenvoud en vreugde.

Ik loop verder het plein over. Daar maak ik weer een vreugdehuppeltje. En nog één. En nog één. En nog één. En mocht je binnenkort iemand op het plein in Zeist een vreugdehuppeltje zien maken… zeg me gerust even gedag.

Wil jij ook bewust manifesteren?
Meld je aan: Workshop Manifesteren kun je leren
Datum: Zondag 30 juni
Tijd: 10.00 – 16.00uur
Plaats: Zeist, exacte locatie volgt na aanmelden (het is niet op het plein;))
Investering: 120 euro
Aanmelden: info@voordeliefdegeboren.nl 
Meer informatie: Workshop Manifesteren kun je leren