Een snelle oplossing voor emoties

Doe alsof het wel zo is – inclusief mega effectieve oefening.

Open je voor alle delen in jezelf. Deze eenvoudige oefening geeft ruimte en lichtheid. In plaats van (onbewust) de strijd aan te gaan met jezelf en anderen ontdek je meer van jezelf. Bovendien wordt je aardiger voor jezelf en naar anderen toe.

De oefening en een voorbeeld worden uitgelegd in de video. Het gaat erom om kort te doen alsof iets wel zo is. Soms willen we iets buiten ons houden, bijvoorbeeld een mening over je van een ander of een oordeel van jezelf, maar als we daar mee stoppen, levert dat directe bevrijding op.

Een voorbeeld van een oordeel kan zijn dat je egoïstisch bent of dat je lui bent of dat je goed bezig bent… in plaats van er tegen te vechten en weg te duwen kan je jezelf de ruimte geven om in ieder geval 5 seconden te doen alsof het echt waar is.

Dat het in werkelijkheid niet waar is of misschien juist wel waar is doet er niet toe. Doe eens voor een afgebakende tijd alsof het wel zo is. Vanuit die nieuwe vrije positie kan je opnieuw kiezen hoe je je wilt verhouden tot een ander of jezelf. Maar dat zal vanuit veel meer vrijheid zijn.

Je kan het stil in jezelf toepassen waar en wanneer je maar wilt.

In essentie ben je heel. Jij bent alles. Dus alles waarvan jij je best doet om het buiten je te houden… dat ben jij ook! Ook al is het vanuit het perspectief van je persoonlijkheid in die situatie of op dat moment misschien niet aan de orde, maar je er tegen afzetten kost onnodig energie. Je maakt jezelf onnodig kleiner. Jij bent groots, namelijk alles.

Een snelle manier om je emoties op te laten lossen is door ze er te laten zijn.

Wellicht klinkt dat flauw, omdat je gewend bent hard te werken en vanuit een ander perspectief te kijken naar emoties. Een lach komt en gaat. Verdriet komt en gaat. Boosheid komt en gaat. Verdriet en boosheid worden vaker vastgezet. Hoewel er op plezier mogen hebben ook lading kan zitten vanuit oude overtuigingen. Mag jij bijvoorbeeld blij zijn als er om je heen of in de wereld letterlijk of figuurlijk oorlog is? Ik hoop voor je van wel!

Emotie is energie in beweging. Iets kan pas weg als het er mag zijn. Als je het eerst wegstopt ergens in jezelf, en dan pas hard op de laag erboven mee aan de slag gaat met wat er van over is, zou je zomaar de essentie kunnen missen. En het dus niet werkelijk loslaten.

Er zijn gelukkig veel meer manieren die heel effectief en helend zijn. Meerdere daarvan gebruik ik mijn 1-op-1 healing sessies. En één van die bevrijdende manieren om los te komen van belemmerende emoties deel ik dus hier in deze video met je: Doe alsof het wel zo is!

Veel plezier met deze oefening om spiritualiteit in je dagelijkse leven toepasbaar te maken.