Heb jij een vrije wil?

“Stap jij op straat vrijwillig niet in de hondenpoep?”

Ruim 10 jaar geleden volgde ik een theta-healing opleiding. Met de docent had ik het over vrije wil en toen zei hij het bovenstaande 🙂

We zijn grotendeels geprogrammeerd vanuit ons onderbewuste. De paden in onze hersenen die in de eerste 7 jaar zijn aangelegd worden gemakkelijk opnieuw bewandelend. Dat is de snelste weg. Net als een dik karrenspoor waardoor het makkelijker is om opnieuw in dat spoor te lopen. Mede daarom zijn veranderingen in bedrijven en nieuwe keuzes in je leven soms moeilijker. De gebaande paden in je hersenen worden dan verlegd. Toch kan je nieuwe keuzes maken.

Althans dat lijkt in ieder geval zo! Er zijn al metingen dat een keuze eerder wordt gemaakt dan je zelf door hebt en er bewust woorden aangeeft. Bovendien is er nog zoiets als een elektromagnetisch veld. Dat werkt als een magneet en creëert situaties en ontmoetingen. Daar ga ik op dit moment niet verder op in, ondanks dat het mega interessant is en je veel ontspanning kan vinden in je werk door er bewust van te zijn. En eventueel zelfs met dit gegeven te werken.

Deze video gaat over een nog diepere laag van kiezen. Hebben we eigenlijk wel een vrije wil? Kies jij werkelijk voor een nieuwe baan of een nieuwe collega? Of kiest die baan jou? Is er al een pad voor ons dat wij lijken te bewandelen? Dat geeft toch ontspanning! Maar of het jouw ontspanning geeft, kan je daar dan voor kiezen óf ligt dat ook al besloten in mijn levensboek.

In deze video deel ik graag drie basis opties van hoe je kan kijken naar het hebben van een vrije wil of niet. Jij mag voelen wat voor jou klopt! Jij mag compleet vrijwillig kiezen wat voor jou het meest waar is! Er zijn uiteraard variaties mogelijk op hetgeen ik in deze video deel, maar het zijn wat verschillende basis opties.

Optie 1: Alles ligt vast. Jouw levensboek is geschreven van geboorte tot dood.

Optie 2: Jij hebt volledige vrije keuze. Alles ligt slechts vast vanuit patronen / je onderbewuste tót jij een keuze maakt. Dan spring je naar een nieuwe tijdlijn.

Optie 3: Jij kan zelf kiezen hoe je ervaart wat er gebeurt. Hoe jij kijkt naar de gebeurtenissen in je leven is aan jou. Kijk je vanuit liefde of vanuit angst. Daar ligt jouw enige echte keuzevrijheid.

Bovendien deel ik graag een gedicht met je over dit thema uit de Godichtenbundel ‘Ik hou ervan om jou te zijn, groetjes God’!

De aarde wordt wel eens de planeet van de vrije wil genoemd. Hoe kijk jij naar vrije wil?